Локдаун в Москва заради рекордни над 1000 жертви на COVID-19

Путин одобри национален локдаун от 30 октомври до 7 ноември

Локдаун в Москва
Локдаун в Москва Източник: Zona.media
Кметът на Москва Сергей Собянин разпореди затварянето на всички несъществени услуги в руската столица между 28 октомври и 7 ноември, за да се ограничи разпространението на COVID-19 заразата, след като жертвите на вируса нараснаха, информира Франс прес.
 
Рекордни 1036 смъртни случая от COVID-19 регистрира Русия за последното денонощие. Новозаразените са повече от 36 хиляди. Заради тези цифри Москва ще бъде в локдаун от 28 октомври, като ще работят само аптеките и супермаркетите.
 
Неваксинираните хора над 60-годишна възраст пък ще трябва да стоят у дома в следващите 4 месеца. Решението идва след изявление на президента Путин, който одобри национален локдаун от 30 октомври до 7 ноември. Той обвини бавната ваксинационна кампания за ръста на новите случаи.
 
"Подкрепям някои от мерките, но хората не ги спазват. Пътувам с метрото и има много хора без маски, не носят маски и в наземния транспорт", заяви Владимир, жител на Москва. "Ситуацията ще накара хората да се ваксинират, за да използват възможностите, които ваксината им дава", посочва Олга, жител на Москва.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени