Лондон: Киев има право да атакува руска територия за самозащита

Украйна има легитимното право на това в собствените си граници, заяви британският външен министър Джеймс Клевърли

Джеймс Клевърли
Джеймс Клевърли Източник: Twitter

Британският външен министър Джеймс Клевърли каза, че Украйна има право да атакува обекти на руска територия с цел самозащита, предаде ДПА.

 

"Украйна има легитимно право на самозащита. Тя има легитимно право да прави това в собствените си граници, разбира се, но и има право да използва сила и извън границите си, за да подкопава способността на Русия да атакува самата Украйна", каза Клевърли по време на съвместна пресконференция с естонския си колега Маргус Цакна в естонската столица Талин.

 

"Така че атакуването на военни цели извън границите ѝ е част от самозащитата на Украйна. И трябва да признаем това", каза британският външен министър. Клевърли обаче не пожела да коментира дроновете, които атакуваха Москва, като каза, че няма да спекулира с тази тема.

 

Русия съобщи по-рано, че ударни дронове са атакували Москва през изминалата нощ. Три от тях бяха отклонени от специални електронни заглушители, а пет бяха свалени. Според руски източници дроновете са причинили незначителни щети на няколко сгради, а двама души са били леко ранени.

 

Все още не се знае, откъде са изстреляни дроновете, но Кремъл обвини Киев за атаката. Украинските власти отхвърлиха тези обвинения.

Още от "Светът"

Евродиректива дава достъп до взаимосвързаните регистри на банковите сметки за по-резултатни наказателни разследвания

Различията във форматите при записи за сделки вече няма да бавят анализа на финансова информация, коментира докладчикът Емил Радев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени