Лондон отхвърли като "епична" лъжа твърдението на Москва, че британци са взривили газопроводите "Северен поток"

Според Москва британски специалисти били замесени във взривяването на Северен поток-2

Теч от "Северен поток"
Теч от "Северен поток" Източник: Danish Defence Command

Лондон отхвърли днес твърденията на Москва, че британски военни моряци са взривили газопроводите "Северен поток" и ги окачестви като "фалшиви твърдения от епичен мащаб".

 

"За да отклони вниманието от катастрофалното справяне с незаконното нашествие в Украйна, руското министерство на отбраната прибягва до прокарването на неверни твърдения от епичен мащаб", заяви говорител на министерството на отбраната в Лондон.

 

Той добави, че "тази поредна измислена история говори повече за споровете вътре в руското правителство, отколкото за Запада".

 

По-рано днес военното министерство в Москва заяви, че украинските военни, извършили тази нощ "терористична атака" срещу кораби на руския Черноморски флот и граждански плавателни съдове в Севастопол, са били обучени от специалисти от британските военноморски сили.

 

Според ведомството същите британски специалисти били замесени в "планирането, подсигуряването и осъществяването на терористичния акт в Балтийско море от 26 септември т. г., когато бяха взривени газопроводите Северен поток и Северен поток-2".

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени