Лойд Остин: С умишлена жестокост Русия насочва мерника си към граждани и цивилни цели. Руските атаки убиват деца, разрушават училища и унищожават болници!

Шефът на Пентагона заяви това пред Националния форум за отбрана "Рейгън" в Сими Вали, щата Калифорния

Лойд Остин
Лойд Остин Източник: AP
Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин обвини днес Русия, че умишлено проявява жестокост и взема на мушка цивилни във войната в Украйна, предаде Ройтерс.
 

"С умишлена жестокост Русия насочва мерника си към цивилни (граждани) и цивилни цели. Руските атаки убиват деца, разрушават училища и унищожават болници", каза шефът на Пентагона пред Националния форум за отбрана "Рейгън" в Сими Вали, щата Калифорния.


Остин призова Конгреса на САЩ да приеме навреме годишния бюджет за отбрана. Това е от ключово значение, за да бъде "Америка сигурна", аргументира се той.


На речта на министъра на отбраната на САЩ присъстваха конгресмени и от двете водещи партии в страната.


Някои от тях предупредиха, че ако законът за годишния бюджет на Пентагона не бъде приет и вместо това бъде гласувано алтернативно решение, което на практика ще замрази разходите за отбраната на сегашното им равнище, американските въоръжени сили ще бъдат принудени да разчитат на оборудването, с което сега разполагат, а разработването на нови военни технологии до голяма степен ще спре.

 

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени