Лукашенко: Заставаме на страната на Русия, ако се стигне до война със Запада

Беларус няма да остане безучастна

Александър Лукашенко
Александър Лукашенко Източник: ИАНЕД

Президентът на Беларус Александър Лукашенко предупреди този понеделник, че държавата му ще застане на страната на Русия, ако се стигне до военен конфликт. Това съобщи информационна агенция Белта.

 

"Те отлично разбират (страните от НАТО, бел. ред.), че избухне ли война в Донбас или на друго място, което е в близост до руските граници, Беларус няма да остане безучастна", заяви Лукашенко по време на военно обучение'.

 

Стигне ли се дотам, ясно е на чия страна ще застане Беларус, допълни още държавният глава и посочи, че "около 8000 военни на Запада стоят в готовност по границите с Полша и прибалтийските държави".

 

Лукашенко разкри, че е възложил на министъра на отбраната и на държавните служби да разработят план в случай че се стигне до въоръжен конфликт.

 

Няма да драматизирам ситуацията, но ние трябва да имаме готов отговор. Такава е мисията ни. Разбира се, отворени сме за диалог, но тръгне ли някой с меч или пушка, ние ще трябва да отговорим, обясни беларуският президент.

Още от "Светът"

Президентът на РСМ след среща с Петков: В България има македонци! Никой няма право да ни се бърка в конституцията!

Кирил Петков е нетрадиционен политик, с нестандартен речник, който не използва реторика, позната от предишни времена, каза Пендаровски

Прочетете повече прочетете повече

Гръцкият премиер и министърът на отбраната посрещнаха първите изтребители Рафал, които Гърция получава по сделка с Франц

Шестте изтребителя са част от сделка за 18 френски изтребители, които Гърция се договори да купи в началото на миналата година на стойност 2,32 милиарда еврf

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени