Лвовските десанчици унищожиха 50 псковски "сини барети" в 14-часов бой (ВИДЕО)

Боят е започнал, след като към украинските позиции незабелязано се приближава вражеска диверсионно-разузнавателна група

Унищожена военна руска техника
Унищожена военна руска техника Източник: Telegram

Десантчиците 80-та отделна десантно-щурмова бригада от Лвов разказаха за унищожаването на окло 50 руски десантчици от Псков и бронираната им техника. 

 

"Наскоро при опит на на руските нашественици да прережат стратегически важно трасе в Донецка боласт, плановете им бяха провалени от нашите десантчици. Боят започна, след като към украинските позиции незабелязано се опита да се приближи вражеска диверсионно-разузнавателна група. С огън от автоматичното си оръжие, нашите момчета ги накараха да отстъпят", заявяват от 80-та отделна десантно-щурмова бригада на ДЩВ (десантно-щурмови войски) на ВСУ, цитирани от "Украинская правда".

 

"Но окупаторите не се спряха и по-късно, подкрепени от бранирана техника, отново тръгнаха в атака. Лвовските десантчици им устроиха "топла среща". Най-напред с точни изстрели от противотанкови системи NLAW те изпепелиха бойните машини на десантчиците и пристъпиха към унищожаването на противника. Нашите воини проявиха мужъство и героизъм в хода на ожесточения бой, който продължи 14 часа". 

 

Още от "Светът"

Полша иска да поддържа възможно най-добри връзки със САЩ, независимо кой е на власт, заяви външният министър Радослав Ши

Посещението на Шикорски във Вашингтон целеше да му даде възможност да обсъди с американски официални представители двустранните отношения, въпросите на сигурността и войната в Украйна

Прочетете повече прочетете повече

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени