Люк Скайуокър: Москва е тъмната страна на силата, а Украйна има нужда от повече дронове

Хамил имаше виртуална среща с президента Володимир Зеленски, в която бе обявено участието му в кампанията "Армия от дронове"

Марк Хамил
Марк Хамил Източник: Фейсбук

Москва е тъмната страна на силата, а Украйна има нужда от повече дронове". Това заяви актьорът, изиграл емблематичната роля на Люк Скайуокър в сагата "Междузвездни войни".

 

Джедаят Марк Хамил бе избран за посланик на проекта United24, управляван от украинското правителство, съобщава "Гардиън". Хамил имаше виртуална среща с президента Володимир Зеленски, в която бе обявено участието му в кампанията "Армия от дронове".

 

Тя набира средства за покупка и поддръжка на дронове за украинската армия. Към момента Украйна има 986 безпилотни летателни апарати на обща стойност 51,8 млн. долара.


"Светлината ще победи тъмнината. Вярвам в това, нашият народ вярва в това", каза президентът Володимир Зеленски на американския актьор. Хамил написа в своя профил в Twitter, че за него е чест да получи тази задача.

 

Запитан от кореспондентката на Би Би Си Лора Кюнсберг за паралела между култовите филми, в които участва, и настоящата война, той коментира: "Зеленски направи препратка към филмите и не е трудно да се разбера защо.

 

"Междузвездни войни" са приказка за деца, а приказките са поучителни истории за битката на доброто срещу злото, в които добро и зло са ясно дефинирани. Не е трудно да си представиш Русия като злата империя, нападаща суверенна страна".

 

Други знаменитости – включително групата Imagine Dragons и певицата и актриса Барбра Стрейзънд – също бяха посочени като посланици на платформата.

Още от "Светът"

Володимир Зеленски се появи на фронтовата линия в Донбас, поздрави от Славянск бойците за деня на ВСУ (ВИДЕО)

Някой се нарече "втората армия в света", всички виждат за кого е първото място, всички виждат вашите сили, издръжливост, вашите умения, отбеляза украинският президент

Прочетете повече прочетете повече

Задръстване от петролни танкери край бреговете на Турция след влизането в сила на тавана на цените на руския петрол

Таванът от 60 долара на барел върху доставяния по море руски петрол влезе в сила от вчера и се превърна в поредната мярка, предприета от Запада, за да накаже Русия за инвазията ѝ в Украйна

Прочетете повече прочетете повече

Русия нанесе пореден терористичен ракетен удар срещу Украйна

"Не пренебрегвайте въздушната тревога", каза Андрей Ермак, ръководител на кабинета на украинския президент. В Киев хората се намират по укритията или са потърсили убежище в метрото. За взривове се съобщава в Николаевска и Одеска области

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени