Македонски медии: "Бойко възкресе, наистина възкресе"

Статията се основава на последното социологическо проучване на агенция "Тренд", която е поредната даваща първо място на ГЕРБ

Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов
Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов Източник: ПП ГЕРБ

Македонски медии отразяват политическите нагласи у нас, като водещо заглавие е "Бойко възкресе, наистина възкресе". Статията се основава на последното социологическо проучване на агенция "Тренд", която е поредната даваща първо място на ГЕРБ на предстоящите парламентарни избори. Македонското издание "Вечер" пише, че партията водена от Бойко Борисов се връща на първото място.

 

Анкетата за предстоящите избори в България на 14 ноември показва, че първото място ще бъде за ГЕРБ на бившия премиер Бойко Борисов, с 24,4 процента, а второто ще бъде "Има такъв народ" със 17,5 процента, БСП е трета 16,6 процента. ДПС ще има 9,3 процента, новата партия около двамата бивши Кирил Петков и Асен Василев 9,1 процента, а след тях е "Демократична България" с 8,5 процента.

 

Според изследването под четирите процента праг за влизане в новото Народно събрание засега са "Изправи се, ние идваме" с 3,8 процента, следвани от проруската партия "Възраждане "с 2,9 процента и ВМРО на Красимир Каракачанов с 2,2 процента.

Още от "Светът"

Предизборните обещания на Путин могат да костват на Русия $130 млрд.

Бюджетът на Русия вече е подложен на натиск от повишените военни разходи, предизвикани от войната, които тази година ще надхвърлят традиционно високите разходи за социално подпомагане

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени