Македонският премиер Зоран Заев подаде оставка

Демокрация означава отговорност, написа в профила си във фейсбук той

Македонският министър-председател Зоран Заев
Македонският министър-председател Зоран Заев Източник: Orthodoxtimes
Премиерът на РС Македония Зоран Заев подаде оставка, съобщи македонската държавна агенция МИА. Той изпрати документа до председателя на парламента на Северна Македония Талат Джафери.
 
Той се мотивира с чл. 219 от правилника на парламента на РС Македония. В своя фейсбук профил Заев написа, че е подал оставка. "Демокрация означава отговорност. С моята оставка поемам отговорност и оставам пример за гражданския дълг на следващите лидери, но и давам принос в развитието на демократичния капацитет на държавата", добави той.


 
За мен беше огромна чест да мога да служа и да имам доверието на мнозинството от народа в изминалите четири години. Благодаря на депутатите - на този и на предишния състав, на членовете на двете камари на събранието за времето на моите мандати и на гражданите на нашата държава. Пожелавам благополучие и просперитет на всички граждани, на всички общности, на целия народ.".

Още от "Светът"

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени