Макрон каза, че към Русия трябва да се действа "ясно и твърдо"

"Никога няма да приемем нови военни операции на украинска земя", каза френският президент

Еманюел Макрон
Еманюел Макрон Източник: EPA

Френският президент Еманюел Макрон определи като "неприемливо" струпването на руски войски по украинската граница и призова за твърд подход към Москва, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, цитирани от БТА. "Ситуацията днес и нивото на напрежението по границата е напълно контрапродуктивно и неприемливо", заяви Макрон в интервю за американската телевизия Си Би Ес. 

 

Той каза, че е важно да има диалог с Русия, но подчерта, че трябва да се очертаят "ясни червени линии", включващи възможни санкции, по отношение на Русия във връзка с Украйна. "Никога няма да приемем нови военни операции на украинска земя", каза Макрон.

 

Според него е необходимо да се ускорят дипломатическите усилия за успокояване на напрежението, но в разговорите с Русия трябва да се действа "ясно и твърдо". "Мисля, че санкциите не са достатъчни сами по себе си, но те са част от пакета", заяви той.

Още от "Светът"

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени