Малка Естония даде на Украйна тежко въоръжение - гаубици, безоткатни противотанкови оръдия и др. А България?

Естония закри дипломатическото представителство на Русия в Нарва, консулския отдел в Тарту и обяви за "персона нон грата" 14 руски служители

Гаубици, които Естония предаде на Украйна
Гаубици, които Естония предаде на Украйна

Украйна получи от Естония поредната партида военна помощ. Това съобщава естонското посолство в Украйна. 

 

"Още един транш с военно помощ за Украйна. Естония предаде на Украйна противотанкови ракети, противотанкови мини, безоткатни противотанкови оръдия, автоматично стрелково оръжие, боеприпаси, гранатомети и ръчни гранати", се казва в съобщението.

 

Естонската военна помощ
Естонската военна помощ Източник: Facebook

Осван това, естонски предприемачи в сътрудничество с естонската държава и въоръжените сили са предали на укпаинските военни каски, бронежилетки, свързочни средства, дронове, прибори за нощно виждане, лазерни далекомери, мадицински пособия и дрехи за химическа защита. 

 

Естония призовава всички европейски държави да предоставят на Украйна необходимото въоръжение, военна и гуманитарна помощ, политическа поддръжка, а така също и да усилят санкциите срещу Русия и да прекратят пряката или косвена поддръжка на руската икономика. 

 

Естония закри дипломатическото представителство на Русия в Нарва, консулския отдел в Тарту и обяви за "персона нон грата" 14 руски служители, 7 от които имат дипломатически статус.

 

Още от "Светът"

Володимир Зеленски: Нужна е повече решителност, НАТО трябва да сваля руски ракети над украинска територия

Според Зеленски ситуацията на бойното поле в североизточната част на страната вече е под контрол, след като силите на Москва пресякоха границата и започнаха нахлувания към град Харков

Прочетете повече прочетете повече

Прокурорът на Международния наказателен съд заяви, че иска заповеди за арест на лидери на Израел и "Хамас", включително

Сред обвиненията са "гладът на мирни граждани като метод на водене на война" и "умишлено насочване на атаки срещу цивилно население"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени