Марин льо Пен се оттегля от лидерския пост в партията си, за да се бори срещу Макрон

Социологическите проучвания показват, че тя ще се изправи срещу Макрон на балотажа

Марин Льо Пен
Марин Льо Пен

Френският крайнодесен лидер Марин льо Пен планира да напусне поста на лидер на Национално обединение преди президентските избори следващата година, информира ДПА. "Искам да бъде кандидатът на всички, които желаят да водя националната борба", разкри самата Льо Пен пред списание L'Incorrect. Льо Пен вече обяви плановете си да се кандидатира за президент на Франция. Тя се надява този път да може да победи президента Еманюел Макрон, след като загуби преди 4 г. Социологическите проучвания показват, че тя ще се изправи срещу Макрон на балотажа.

 

Льо Пен разкри, че ще предаде председателството на партията на следващия партиен конгрес, който ще се проведе в началото на юли в Южна Франция. Тя не посочи конкретна дата и остави въпроса за нейния наследник открит. Преди четири години Макрон победи Льо Пен. Оттогава тя промени по-радикалните си позиции и вече не говори за напускане на еврозоната.

"Напускането на еврото безспорно е много плашещо", каза тя пред списанието и добави, че партията е решила да вземе под внимание страховете на избирателите.

 

Още от "Светът"

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени