Марин льо Пен се оттегля от лидерския пост в партията си, за да се бори срещу Макрон

Социологическите проучвания показват, че тя ще се изправи срещу Макрон на балотажа

Марин Льо Пен
Марин Льо Пен Източник: Facebook

Френският крайнодесен лидер Марин льо Пен планира да напусне поста на лидер на Национално обединение преди президентските избори следващата година, информира ДПА. "Искам да бъде кандидатът на всички, които желаят да водя националната борба", разкри самата Льо Пен пред списание L'Incorrect. Льо Пен вече обяви плановете си да се кандидатира за президент на Франция. Тя се надява този път да може да победи президента Еманюел Макрон, след като загуби преди 4 г. Социологическите проучвания показват, че тя ще се изправи срещу Макрон на балотажа.

 

Льо Пен разкри, че ще предаде председателството на партията на следващия партиен конгрес, който ще се проведе в началото на юли в Южна Франция. Тя не посочи конкретна дата и остави въпроса за нейния наследник открит. Преди четири години Макрон победи Льо Пен. Оттогава тя промени по-радикалните си позиции и вече не говори за напускане на еврозоната.

"Напускането на еврото безспорно е много плашещо", каза тя пред списанието и добави, че партията е решила да вземе под внимание страховете на избирателите.

 

Още от "Светът"

Македонският вицепремиер Никола Димитров: Част от исканията на България не съответстват на европейските ценности

На въпрос за сътрудничеството с Гърция вицепремиерът Димитров посочва, че Преспанският договор е бил не само решение на въпроса за името, а и инвестиция в стабилността на региона

Прочетете повече прочетете повече

Водещи новини

Хунтата готви чистка на над 220 полицаи на ръководни позиции

Целта е тотално обезглавяване на МВР-ГДНП, ГДБОП, Жандармерия и Гранична полиция до ниво началници на отдели, и уволнение на директорите и техните заместници в областните дирекции и в районните управления в цялата страна.

Последни новини

Най-четени