Мария Захарова хока държави, изпратили дипломати да наблюдават делото срещу Навални. Сред тях са САЩ и България

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова не за пръв път прави сериозен гаф с това, което пише в социалните мрежи

Мария Захарова
Мария Захарова Източник: МВнР на РФ

Говорителкат ана МВнР на Руската федерация Мария Захарова написа преди час гневен пост в своя профил във Фейсбук, в който роптае, че има наблюдатели от 20 държави, вкл. САЩ и България, които следят делото срещу Навални.

Захарова написа, че "около 20 представители на посолства на западни държави като САЩ, Великобритания, България, Полша, Латвия, Литва, Австрия са пристигнали на заседанието на Симоновския окръжен съд. Да припомня, че по традиция дипломатите, присъстващи в чуждестранните съдилища подкрепят свои граждани. Дори западняците да виждат Навални като  "техен", той е гражданин на Руската федерация. Това вече не е само намеса във вътрешните работи на суверенна държава. Това е саморазобличаване на грозната и незаконна роля на колективния Запад в опитите за възпиране на Русия.
Или това е опит за психологически натиск върху съдията? Не мога да изключа, че до основно са загрижени за съдбата на вложените (напр. британски и американски) милиони в нелегални дейности на руска територия - ще трябва да се пишат доклади до техните столици за това, къде са отишли тези милиони". 

Постът на говорителката на руското Външно министерство Мария Захарова
Постът на говорителката на руското Външно министерство Мария Захарова 

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова не за пръв път прави сериозен гаф с това, което пише в социалните мрежи. Преди няколко години тя сътвори чутовен гаф в руска телевизия, докато в пряк ефир обясняваше как Осама Бин Ладен бил приеман във Вашингтон и се бил срещал с тогавашния държавен секретар Хилари Клинтън. Стряскащо е, че Захарова се позова на откровен и примитивен фейк, представляващ некадърно подправена снимка, на която главата на Бин Ладен е сложена върху тялото на индийския певец Шубхашиш Мукхерджи, с когото Хилари се е ръкувала. 

Още от "Светът"

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени