Масовият убиец Путин награди и помилва друг, по-дребен брутален убиец

Награденият за участие във войната с Украйна е с 23 годишна присъда .- по особено брутален начин е убил съдия с помощта на дъмбел, плюс куп други престъпления

Убиецът Станислав Богданов
Убиецът Станислав Богданов Източник: РИА ФАН

В Руската федерация за пореден път се стигна до абсурд – убиец, освободен от затвора, за да се бие в Украйна, се върна в родината си с ампутиран крак и дори беше награден от режима на Владимир Путин.

 

Историята на Станислав Богданов (на снимката) не е прецедент, а вече е често срещано явление в Русия, след като на 21 септември Путин обяви "частична" военна мобилизация, която в действителност обаче не е частична. Заради огромните загуби, които търпи руският агресор в Украйна, Путин изпраща все повече пушечно месо на фронта, включително от затворите. Много затворници са мобилизирани да се бият в Украйна с обещанието да ги помилват.

 

През 2013 година Станислав Богданов, с богато криминално минало по това време, убива по особено брутален начин съдия с помощта на дъмбел. Получава присъда от 23 години за убийство с особена жестокост и грабеж. Тази година, след излежаване на близо половината от присъдата си, убиецът получава оферта от руската власт – да бъде изпратен като пушечно месо в Украйна, която приема.

 

Там губи крака си и е изпратен обратно в Русия, където дори получава медал за храброст. След началото на пълномащабната непредизвикана война срещу Украйна режимът на Путин награждава мнозина военнопрестъпници, които са изнасилвали деца и жени в Украйна и са убивали невъоръжени цивилни.

 

Сега Станислав Богданов е свободен гражданин на Руската федерация и може свободно да се разхожда по улиците ѝ, макар и трудно, защото като спомен от "спецоперацията в Украйна" ще му остане загубата на единия крак. А Русия ще продължи да изумява цивилизования свят – убийци ще помилват и награждават други убийци, и то пред камерите.

 

Още от "Светът"

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени