Масово палят избирателни секции в Русия (ВИДЕО)

Освен това избирателните урни масово са залети със зелена боя

Пожари в руски избирателни секции
Пожари в руски избирателни секции Източник: The Moscow Times

Най-малко шест опита за палеж са извършени в избирателни секции в различни региони на Русия. Още девет области бяха залети със зелено или мастило. Общо изданието The Moscow Times е преброило повече от 15 такива инцидента в първия ден на гласуването на фейковите президентски избори в Русия.

 

В избирателна секция в Марина възрастна московчанка е подпалила кабина за гласуване, след което е започнала да снима пожара на телефона си.

 

 

В Санкт Петербург 21-годишна жена хвърля коктейл "Молотов" по училище No 358, където от сутринта са отворени две избирателни секции.

 

 

Пореден опит за палеж е извършен в град Когалим в избирателна секция No 484. Жената се опитала да подпали избирателната урна с коктейл "Молотов".

 

 

В  избирателна секция в училище в Иваново възрастна жена подпалва избирателна урна.

 

 

В град Митишчи край Москва 83-годишна жена наля бензин и подпали кабина за гласуване в избирателна секция No 1699. 

 

В района на Свердловск, в град Асбест, е подпален вход на сградата, където се намираше избирателна секция. Пожарът е потушен, няма пострадали.

 

В Челябинск 80-годишна пенсионерка подпалила пакет с фойерверки, който бил в чантата й. "Фойерверките започнаха да летят из стаята", разказва очевидец.

 

Освен това избирателните урни масово са залети със зелена боя. Такива случаи има в Москва (два пъти), Симферопол, Ростов, Карачаево-Черкезия, Борисоглебск, Волжски, Литкарино и Сочи.

 

Залети със зелена боя урни
Залети със зелена боя урни Източник: The Moscow Times

 

Още от "Светът"

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени