Матеуш Моравецки: Не можем да се съгласим с опитите на Русия да разруши Украйна и да завземе част от териториите й

Когато Русия демонстрира грубата си сила, ние трябва да покажем своята отбранителна сила

Матеуш Моравецки
Матеуш Моравецки Източник: PAP

След като руският президент Владимир Путин обяви частична мобилизация, полският министър-председател Матеуш Моравецки заяви, че Кремъл ще се опита да "унищожи" Украйна и да промени нейните граници, предаде Ройтерс.

 

"Информацията за частична мобилизация в Русия беше потвърдена. Русия ще продължи разрушителната си дейност и ще се опита да унищожи Украйна и да отнеме част от територията й", заяви Моравецки по време на реч в сряда и добави: "Не можем да се съгласим с това".

 

"Когато Русия демонстрира грубата си сила, ние трябва да покажем своята отбранителна сила. Полша е част от най-важния алианс в историята на света и това е мощна гаранция за нашата сигурност", добави Моравецки.

Още от "Светът"

Полша иска да поддържа възможно най-добри връзки със САЩ, независимо кой е на власт, заяви външният министър Радослав Ши

Посещението на Шикорски във Вашингтон целеше да му даде възможност да обсъди с американски официални представители двустранните отношения, въпросите на сигурността и войната в Украйна

Прочетете повече прочетете повече

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени