Майк Помпео: Докладът за произхода на COVID-19 е лъжа

Докладът на СЗО е фалшиво продължение на кампанията за дезинформация на Китайската комунистическа партия и Световната здравна организация, написа Помпео в Twitter

Майк Помпео
Майк Помпео Източник: U.S. Department of State

Бившият държавен секретар на САЩ Майк Помпео, отявлен критик на Китай, във вторник заяви, че международният доклад за произхода на коронавируса е прикриване на действителността, подкрепено от Пекин, съобщи France24. Дългоочакваният доклад на експерти, назначени от Световната здравна организация и техните китайски колеги, казва, че глобалната пандемия вероятно е дошла при хората от животни и че е "изключително малко вероятно" вирусът да е разпространен от лаборатория в град Ухан. "Докладът на СЗО е фалшиво продължение на кампанията за дезинформация на Китайската комунистическа партия и Световната здравна организация", написа Помпео в Twitter.


"Ето защо препоръчах да напуснем СЗО", продължава той, имайки предвид омаловажаването в началото на вируса от органа на ООН. Майк Помпео обвинява шефа на СЗО Тедрос Адханом Гебрейеус, че си е сътрудничил с китайския президент Си Цзинпин, "за да скрие предаването от човек на човек в критичен момент".

Още от "Светът"

Македонският вицепремиер Никола Димитров: Част от исканията на България не съответстват на европейските ценности

На въпрос за сътрудничеството с Гърция вицепремиерът Димитров посочва, че Преспанският договор е бил не само решение на въпроса за името, а и инвестиция в стабилността на региона

Прочетете повече прочетете повече

Водещи новини

Хунтата готви чистка на над 220 полицаи на ръководни позиции

Целта е тотално обезглавяване на МВР-ГДНП, ГДБОП, Жандармерия и Гранична полиция до ниво началници на отдели, и уволнение на директорите и техните заместници в областните дирекции и в районните управления в цялата страна.

Последни новини

Най-четени