Меркел ще посети Москва и Киев, среща се с Путин

По-рано тази година ЕС отхвърли предложението на Меркел за провеждане на среща на върха с Путин

Ангела Меркел и Владимир Путин
Ангела Меркел и Владимир Путин Източник: Kremlin.ru

Германският канцлер Ангела Меркел ще посети Москва на 20 август, подробности за посещението все още не са разкрити, съобщи в петък на брифинг в Берлин официалният представител на германския кабинет на министрите Стефен Зайберт, цитиран от ТАСС.

 

"В петък, 20 август, федералният канцлер ще замине за Москва, в началото на следващата седмица ще ви разкажем за съдържанието на програмата. Съвсем очевидно е, че тя ще се срещне с президента Путин", добави той. "На 22 август Меркел ще посети Киев", каза Зайберт, като по този начин потвърди информацията, разпространена преди това от украинска страна.

 

Той не даде други подробности за двете посещения. По-рано посещението в Киев бе обявено от прессекретаря на украинския президент Сергей Никифоров. Според него страните ще обсъждат, наред с други неща, гаранции от Берлин след въвеждането в експлоатация на газопровода "Северен поток 2".

 

Според пресслужбата на Путин двамата лидери ще обсъдят редица въпроси, включително международното и регионалното развитие и двустранните отношения. По-рано тази година ЕС отхвърли предложението на Меркел за провеждане на среща на върха с Путин.

Още от "Светът"

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени