"Meta" забрани руските медии RT и "Россия Сегодня" в платформите си

Забраната бележи рязка ескалация на действията на най-голямата компания за социални медии в света срещу руските държавни медии

Russia Today (RT)
Russia Today (RT) Източник: MSN

Компанията "Мета", която притежава социалната мрежа "Фейсбук", забрани руските медии Ар Ти и "Россия Сегодня" в платформите си, като твърди, че тези медии са използвали измамни тактики, за да извършват тайни операции за онлайн влияние, предаде BBC.

 

"След внимателно обмисляне разширихме текущото си противодействие срещу руските държавни медии. "Россия сегодня", RT и други свързани субекти вече са забранени в нашите приложения в световен мащаб", казаха от Meta.

 

Руското посолство във Вашингтон, телевизията RT, бивша Russia Today, и собственикът на информационната агенция Sputnik "Россия сегодня" не отговориха веднага на исканията на BBC за коментар.

 

Забраната бележи рязка ескалация на действията на най-голямата компания за социални медии в света срещу руските държавни медии, след като в продължение на години предприемаше по-ограничени мерки, като например блокиране на отделни публикации или намаляване на техния обхват.

 

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви в петък, че страните трябва да се отнасят към дейностите на руската държавна медия Ар Ти, както се отнасят към тайните разузнавателни операции.

Още от "Светът"

Много мързеливи руски командири виновни за тежки загуби на Москва - руснаците се събраха на полигон, а въоръжените сили

За пети път за шест месеца въоръжените сили на Украйна проследяват струпвания на руснаци с помощта на БЛА и след това нанасят удари с от РСЗО HIMARS

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени