Михаил Подоляк безкомпромисно: Русия е натрупала много жива сила, която трябва да унищожим възможно най-бързо. Тоест трябва да правим не по 1000 погребения за Русия на ден, а 2500, 3000 или по-добре, 5000!

Само това може да сложи край на тази война. Само унищожение, унищожение, унищожение, подчерта Подоляк

Михаил Подоляк
Михаил Подоляк Източник: Politico

Руската федерация е натрупала много военнослужещи, които въоръжените сили на Украйна трябва да унищожат възможно най-бързо. За да започнете последния етап от войната, трябва да елиминираме 5000 нашественици на ден. Това заяви в ефира на националния телемаратон съветникът на украинския президент о Михайло Подоляк, цитиран от агенция УНИАН.

 

"Наистина Русия е натрупала много жива сила, която трябва да унищожим възможно най-бързо. Тоест трябва да правим не по 1000 погребения за Русия на ден, а 2500, 3000 или по-добре, 5000. Само това може да сложи край на тази война. Само унищожение, унищожение, унищожение", подчерта Подоляк.

 

Той каза и какви оръжия са необходими на въоръжените сили на Украйна, за да увеличат загубите на противника. Става дума за танкове, самолети и ракети с голям обсег. "Това са трите инструмента, от които спешно се нуждаем на този етап. Нуждаем се също от 155 мм снаряди, имаме нужда от ракети за противовъздушна отбрана. За всичко това ще се говори на поредната среща във формат "Рамщайн", каза той.

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени