Михаил Подоляк: Обявеното от Русия прекратяване на огъня е лицемерие

По-рано днес военнопрестъпник № 1 Владимир Путин разпореди прекратяване на огъня по цялата линия на съприкосновение в зоната на бойните действия от 12:00 ч. на 6 януари до 24:00 ч. на 7 януари

Съветникът към украинското президентство Михаил Подоляк
Съветникът към украинското президентство Михаил Подоляк Източник: UA News

Обявеното от Русия прекратяване на огъня в Украйна по време на православната Коледа е "лицемерие", заяви съветникът на украинския президент Михайло Подоляк. Русия "трябва да напусне окупираните територии - само тогава ще има "временно примирие". Запазете лицемерието за себе си", написа Подоляк в Twitter в отговор на съобщението от Москва.

 

 

"Разбира се, това е изключително пропаганден жест. И нищо повече. Русия се опитва по всякакъв начин поне временно да намали интензивността на битките и интензивността на атаките срещу своите логистични центрове, за да спечели време за допълнителна мобилизация, изграждане на мащабни укрепления в окупираните територии и прегрупиране на армията. Това не можеше да стане с едни или други военни средства, затова бяха използвани стандартни информационни трикове", заяви той в коментар пред "Украинска правда".

 

По-рано днес военнопрестъпник № 1 Владимир Путин разпореди прекратяване на огъня по цялата линия на съприкосновение в зоната на бойните действия от 12:00 ч. на 6 януари до 24:00 ч. на 7 януари.

Още от "Светът"

Ген. Каволи: Победата на Украйна няма да е достатъчна - Русия ще бъде заплаха в продължение на много години

Кремъл се опитва да възстанови загубите си в Украйна, за да концентрира основните си сили в западните райони на Руската федерация, заяви командващият силите на САЩ в Европа

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени