Михаил Подоляк: Путин и обкръжението му са изгубили напълно връзка с действителността

Русия е в задънена улица. В най-отчаяната ситуация. Всичко, което Русия направи занапред, само ще влоши положението ѝ, категоричен бе той

Михаил Подоляк
Михаил Подоляк Източник: Прессекретариат на Президента на Украйна

Речта на руския президент Владимир Путин пред руския политически и военен елит показа, че той е изгубил връзка с действителността. Това заяви Михайл Подоляк, съветник на украинския президент Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс.

 

Разказите на руския президент за нацисти, марсианци и препратките към "теории на конспирацията" срещу Русия вече не интересуват никого. С речта си Путин само показа собствената си обърканост и несъстоятелност, написа той в Туитър.

 

 

В изявлението си руският лидер обяви, че ще продължи с едногодишната война на Русия в Украйна и обвини НАТО в разпалване на конфликта с погрешното убеждение, че може да победи Москва в глобална конфронтация.

 

"Той е в напълно различна реалност, където няма възможност за водене на диалог относно справедливостта и международното право", отбеляза Подоляк по повод думите на Путин.

 

"Русия е в задънена улица. В най-отчаяната ситуация. Всичко, което Русия направи занапред, само ще влоши положението ѝ", категоричен бе той.

 

Подоляк заяви, че Путин показва объркване и неразбиране на ситуацията и това ще доведе до повече трудности за Русия в близко бъдеще.

 

"Хаосът както на бойното поле, така и вътре в Русия ще расте", прогнозира съветникът на Зеленски.

Още от "Светът"

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени