Михаил Подоляк: Трябват ни 1000 гаубици, 500 танка и 300 РСЗО, за да победим Русия

Нужни са ни и 2000 бронирани машини, както и 1000 дрона

РСЗО М31 GMLRS
РСЗО М31 GMLRS Източник: Lockheedmartin

Съветникът на украинското президентство Михайло Подоляк определи броя на оръжията, от които Украйна се нуждае, за да сложи край на войната, която руската армия започна непредизвикано на 24 февруари.

 

Подоляк посочи, че Украйна се нуждае от 1000 гаубици калибър 155 мм, 300 ракетни системи за залпов огън, 500 танка, 2000 бронирани машини и 1000 дрона.

 

"Казвам го в прав текст – за да сложим край на войната, трябва да има паритет на тежките оръжия", заяви съветникът на Володимир Зеленски.

 

Още от "Светът"

Полша иска да поддържа възможно най-добри връзки със САЩ, независимо кой е на власт, заяви външният министър Радослав Ши

Посещението на Шикорски във Вашингтон целеше да му даде възможност да обсъди с американски официални представители двустранните отношения, въпросите на сигурността и войната в Украйна

Прочетете повече прочетете повече

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени