Михаил Подоляк: Унгария съзнателно обменя душите на мъртвите украински деца за нефтени подаръци от Русия

Той подчертава, че "летописите не горят" и "времето винаги показва кой кой е"

Михаил Подоляк
Михаил Подоляк Източник: Скрийншот/Youtube

Единствената проблемна страна в европейското семейство - това е Унгария. Това написа в Twitter съветникът на украинския президент Михаил Подоляк. Той се обърна към говорителя на унгарския парламент Ласло Кевер, който зайви на 4 юни, че не си спомня лидер на страна, която се нуждае от помощ така да е "извисявал глас против някого", както това бил направил президентът на Украйна Володимир Зеленски по отношение на  Будапеща и Берлин.  

 

"Обикновено този, който се нуждае от помощ, моли за нея вежливо - разбира се, настойчиво, но моли, а не изисква и не заплашва (...) Тук има някакъв психичен проблем", каза Кевер. 

 

 

"Единствената "проблемна" държава в европейското семейство, господин Кевер, - това е Унгария, която блокира всички реакции срещу зверствата на Русия в Украйна. Официална Будапеща трябва да престане да се кичи с човекоядската си позиция. Подобни заявления ще запазат за Вас не най-добрите места в учебниците по история", добавя Подоляк. 

 

Той подчертава, че "летописите не горят" и "времето винаги показва кой кой е". 

Още от "Светът"

Володимир Зеленски смени началника на Обединеното командване на Въоръжените сили на Украйна

Междувременно украинските власти съобщиха, че жертвите при двойната руска ракетна атака срещу източния град Покровск са станали пет, а ранените са 41 души, включително четири деца

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени