Михайло Подоляк: Не си губете времето с "чудатото шоу" на Кремъл. Реалният живот ще бъде по-интересен: контраофанзива, деокупация, трибунал

"Териториалната цялост на Украйна ще бъде възстановена. И нашата реакция на признаването на резултатите ще бъде много сурова", предупреди Зеленски

Михаил Подоляк
Михаил Подоляк Източник: Скрийншот/Youtube

"Чудатото шоу на Кремъл. Обявената "церемония за влизане" няма никаква правна стойност. Несъществуващи образувания не може да влизат в разпадаща се страна. Не си губете времето с този виртуален руски дневен ред. Реалният живот ще бъде по-интересен: контраофанзива, деокупация, трибунал", написа политическият съветник на украинския президент - Михайло Подоляк в "Туитър".

 

Военни анализатори, цитирани от Ройтерс, казват, че украинските въоръжени сили напредват в своите опити да си върнат окупирания източен град Лиман, с което заплашват да нанесат нов удар по кампанията на руския президент Владимир Путин в Донбас.


Освобождаването на този град в северната част на Донецка област може да проправи пътя на украинската армия към съседната Луганска област и така да осуети намеренията на Кремъл да завладее целия Донбас.

 

Днес украинският президент Володимир Зеленски свиква извънредна среща на високопоставени представители по сигурността и отбраната, обяви неговият говорител, цитиран от Ройтерс.

 

"Гласуванията нямат никаква стойност и не променят реалността. Териториалната цялост на Украйна ще бъде възстановена. И нашата реакция на признаването на резултатите ще бъде много сурова", предупреди Зеленски.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени