Милиардерът консерватор Тимъти Мелън е дарил 50 милиона долара за кампанията на Тръмп

"Форбс" изчислява, че богатството на семейство Мелън възлиза на около 14,1 милиарда долара

Доналд Тръмп
Доналд Тръмп Източник: Shutterstock

Милиардерът консерватор Тимъти Мелън, наследник на базираната в Питсбърг банкерска фамилия Мелън, е дал 50 милиона долара миналия месец на комитет за политически действия, работещ в подкрепа на републиканеца Доналд Тръмп за президент, предаде Ройтерс, като се позова на федералните власти.

 

Комитетът, известен като MAGA Inc, е увеличил броя на телевизионни реклами, подкрепящи предизвикателството на Тръмп към Джо Байдън за президентските избори през ноември. Притокът на средства е помогнал на съюзниците на Тръмп през последните седмици да надхвърлят разходите на съюзниците на Байдън.

 

MAGA Inc. разкрива в подаден до Федералната избирателна комисия отчет, че е получил повече от 68 млн. долара от дарители миналия месец, като повечето от парите са дошли от Мелън, а 10 млн. долара са от милиардерите Лиз и Дик Улийн, основали през 1980 г. компанията си за транспорт и опаковане Uline в мазето си.

 

Мелън, който живее в Уайоминг и рядко е сниман, е пилот любител, инвестирал в и ръководил свързани с транспорта компании. "Форбс" изчислява, че богатството на семейство Мелън възлиза на около 14,1 милиарда долара.

Още от "Светът"

Камала Харис започна кампанията си с малка преднина по популярност пред Тръмп

Харис бързо консолидира подкрепата на партията си, след като 81-годишният Байдън се отказа от кампанията си за преизбиране под натиск от страна на членове на неговата партия, които се тревожеха за способността му да победи Тръмп

Прочетете повече прочетете повече

Британският министър на отбраната оцени състоянието на въоръжените сили като "много по-лошо, отколкото си мислехме"

Той каза това на фона на предупреждението на бившият командващ украинската армия, че Великобритания и други демокрации трябва да се "събудят" и да обмислят как да се защитят от нова световна война

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени