Министърът на отбраната на САЩ се възстановява и се очаква да се върне към изпълнението на своите задължения още днес

Остин все пак няма да пътува до Брюксел за срещата на министрите на отбраната на страните от НАТО в сряда и четвъртък

Лойд Остин
Лойд Остин Източник: Pinterest

Министърът на отбраната Лойд Остин, който е настанен в болница в предградие на столицата Вашингтон заради проблем с пикочния мехур, се възстановява и се очаква да да се върне към изпълнението на своите задължения още днес, предаде Франс прес, като се позова на неговите лекари.

 

Остин вече е излязъл от пълната упойка, под която е бил поставен. "Ние прогнозираме успешно възстановяване", казват лекарите му в комюнике, разпространено от Пентагона. Те не очакват "продължителен престой в болница".

 

Здравето на 70-годишния американски министър на отбраната се следи под лупа след няколко негови тайни хоспитализации заради рак на простатата, отбелязва АФП. Този път Белият дом и Конгресът на САЩ са били уведомени предварително за новото настаняване на Остин в болница, каза говорителят на Пентагона Пат Райдър.

 

Той не бе в състояние да уточни дали шефът му ще изпълнява своите задължения от вкъщи или от лечебното заведение. Остин все пак няма да пътува до Брюксел за срещата на министрите на отбраната на страните от НАТО в сряда и четвъртък, добави Райдър.

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени