Митрофанова се жалва: България не разреши на Лавров да прелети до Сърбия

Посещението военнопрестъпника Лавров в Белград е отменено

Сергей Лавров и Елеонора Митрофанова
Сергей Лавров и Елеонора Митрофанова Източник: МВнР на РФ

Посещението на министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров в Сърбия, което беше насрочено за 6 и 7 юни, е отменено заради отказа на България, Северна Македония и Черна гора да отворят въздушното си пространство за самолета на руския дипломат. Това съобщиха от руското министерство на външните работи.  

 

"Мога да потвърдя, че българските власти не разрешиха на самолет на руския министър на външните работи Сергей Лавров да прелети. Той трябваше да отиде в Сърбия, летейки през въздушното пространство на България", каза пред ТАСС руският посланик в София Митрофанова. 

 

По-рано сръбският вестник "Вечерне новости" съобщи, че България е затворила въздушното си пространство за самолета на руския външен министър Сергей Лавров, като същото са направили Северна Македония и Черна гора. Президентът на Сърбия Александър Вучич ще говори за това в понеделник вечер в 19:30 часа местно време в централната новинарска емисия на РТС.

Още от "Светът"

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени