Много протестиращи в Русия са били ранени от силите за сигурност при демонстрациите срещу присъдата на Навални

По данни на Интерфакс само в Москва 13 души са потърсили лекар

Много протестиращи в Русия са били ранени от силите за сигурност
Много протестиращи в Русия са били ранени от силите за сигурност Източник: Twitter

Много хора са пострадали при протестите срещу скандалната присъда срещу руския дисидент Алексей Навални, заявиха правозащитници, цитирани от ДПА и БТА. Някои от задържаните са били ранени в резултат на полицейско насилие, съобщи днес правозащитният портал ОВД-инфо, като добави, че в някои случаи силите за сигурност са отказали да извикат медицинска помощ. По данни на Интерфакс само в Москва 13 души са потърсили лекар. Интерфакс съобщи за около 1300 арестувани след протестите в руската столица вчера, като се очаква много от участниците да бъдат глобени или да трябва да прекарат няколко дни в ареста.


Твърдите действия на полицията по пресичане на неразрешени акции са оправдани, заяви говорителят на Кремъл. По думите на Дмитрий Песков "провеждането на неразрешени акции предизвиква безпокойство и потвърждава оправдаността на твърди действия на полицията в рамките на закона", предаде ТАСС. По думите му Кремъл не смята, че решението на съда срещу Навални ще се отрази на политическата ситуация в страната. Според Песков не бива да се прокарват паралели между протестите в Русия и в Беларус.

"Безспорно има подобни елементи. Имам предвид елементите, свързани с провокатори, провокационните елементи. Но същевременно нали сме две различни страни. Различни са ситуациите у нас и у тях, различни са причините, затова изобщо не бих отъждествявал нещата", заяви Песков.

Още от "Светът"

Швеция: Украйна може да използва дарените ѝ от нас оръжия и муниции срещу Русия

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че страните партньори на Украйна трябва да отменят забраната за използване на техните оръжия за удари по цели на руска територия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени