Мощна американска бронетанкова група ще пази източния фланг на НАТО

Припомняме, че през февруари 2022 г., в навечерието на пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна, основните сили на американския контингент пристигнаха в Полша, за да укрепят източния фланг на НАТО

М1 Abrams (Ейбрамс)
М1 Abrams (Ейбрамс) Източник: Telegram

Американските военни, като част от укрепването на източния фланг на НАТО, прехвърлят бронирани машини от Германия в база близо до Познан, Полша. Това съобщи "Европейска правда" като се позовава на Радио Зет.

 

Съобщава се, че жителите на Любушките и Великополските войводства виждат все повече танкове и бойни машини по местните пътища. Този ход е част от планирана операция за преместване на военно оборудване на американската армия.

 

В момента американската армия премества бронетанкова техника, оборудване и транспортни средства от военни бази в Германия до складове в Повидз. Преди това транспортираното оборудване се съхраняваше във военен склад в Манхайм. Американската база в Повидз ще помещава 87 танка, повече от 150 бойни машини на пехотата и 18 самоходни гаубици.

 

Преразпределената техника е част от подсилването на източния фланг на НАТО от въоръжените сили на САЩ. Складовете в Повидз са в непосредствена близост до летището, което дава възможност, ако е необходимо, незабавно прехвърляне на оборудване по въздух заедно с боеприпаси. Оборудването ще бъде прехвърлено до края на септември.

 

Движението на конвои между американските военни и полските регионални власти в района се координира от Центъра за координация на движението на полската армия", съобщиха от областното управление на Гнезно.

 

По-рано стана известно, че в полското село Свентошов е завършено изграждането на база за настаняване на повече от 1000 войници на американската армия.

 

Припомняме, че през февруари 2022 г., в навечерието на пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна, основните сили на американския контингент пристигнаха в Полша, за да укрепят източния фланг на НАТО.

Още от "Светът"

Путин подписа указ за увеличаване числеността на руската армия до почти 2,4 милиона души

На правителството е възложено да предостави на Министерството на отбраната на Руската федерация бюджетни средства от федералния бюджет, необходими за изпълнението на този указ

Прочетете повече прочетете повече

Ранените цивилни в украинския град Харков при руска бомбардировка нараснаха на 30

Харков, вторият по големина град в Украйна, е разположен близо до руската граница и постоянно е подложен на атаки от руски бомби, ракети и безпилотни летателни апарати

Прочетете повече прочетете повече

Прокуратурата в Палермо поиска 6 г. затвор за Матео Салвини

Салвини е обвинен в отвличане поради забраната, наложена от него като вътрешен министър на 147 мигранти, намиращи се на борда на испанския кораб "Open Arms", да слязат на остров Лампедуза през август 2019 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени