Мощна украинска атака с дронове срещу стратегически обекти в Русия (ВИДЕО)

Какво е известно досега

Украински дрон
Украински дрон Източник: Facebook

През тази нощ в Ленинградска област на Руската федерация бе извършена нова атака с украински дронове. Местните жители са чули шума на безпилотните апарати, след което са регистрирани експлозии в района на терминала на търговското морско пристанище в село Уст-Луга, разположено на брега на Финския залив на Балтийско море. Това се казва в съобщения на руските Telegram канали.

 

Telegram каналът "Осторожно новости" съобщи, че звукът от прелитащите украински дроонве е чут от жители на Кингисепт - град, намиращ се на около 35 км от пристанището

 

 

По-късно губернаторът на Ленинградска област Александър Дрозденко заяви, че пожарът е възникнал в терминала на най-големия руски производител на втечнен природен газ "Новатек" на балтийското пристанище Уст-Луга. По думите му няма жертви, а персоналът е евакуиран, съобщи Главред.

 

Telegram каналът Mash пише, че преди пожара е имало два взрива, а от територията на терминала са евакуирани около 150 души. 

 


Според руски източници е вероятно украински безпилотни летателни апарати (БПЛА) да извършват атаки на територията на Смоленска, Тула и Орловска област. Първите съобщения за действия на руската противовъздушната отбрана се появиха около 22:30 часа.

 

OSINT анализатори от групата "Днипро" съобщават за нападение на територията на автомобилния завод "Шчегловски Вал". Анализаторите писаха за това в своя Telegram канал.

 

 

Известно е, че заводът в град Тула (на 300 километра от Украйна) произвежда зенитно-ракетни комплекси "Панцир-С" и "Панцир-С1", както и модернизира различни бронирани машини.

 

"До "Шчегловски вал" АД има и завод на "конструкторско бюро за приборостроение" АД, което е едно от най-големите предприятия на отбранителната промишленост на Руската федерация.

 

 

Според местните информации всички пристигащи и пожарникари са се насочили натам", твърдят анализаторите.

 

Освен това е вероятно да е имало удари в Смоленск и Орел, където също са разположени важни за Руската федерация обекти на военно-промишления комплекс.

 

"Този удар наистина се оказа много, много успешен", се казва в изявление на аналитичната група "Днипро".

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени