Мощно контранастъпление на украинците изтласква руските орки по важни направления

Най-критичната точка остава град Изюм

Украински военни
Украински военни Източник: Instagram

Въоръжените сили на Украйна провеждат мощно контранастъпление по няколко направления и изтласкват руските окупатори от стратегически важни райони. През изминалото денонощие руските орки бяха изгонени от района на Кривой рог и ВСУ установиха контрол над селата Орлово, Заградовка, Кочубеевка в Херсонска област, на 50 км от Кривой рог. Това съобщи председателят на Днепропетровския областен съвет Микола Лукашук. 

 

 

"През нощта нямаше авиационни атаки. Границите на областта се намират под надеждната защита на Въоръжените сили на Украйна, Националната гвардия, териториалната отбрана. Освен това, ВСУ установиха контрол над селата Орлово, Заградовка, Кочубеевка в Херсонска област, на 50 км от Кривой рог", пише той. 

Въоръжените сили на Украйна постепенно изтласкват руските окупационни войски от Харков, в това число по Дергачовското и Роганското направления. Това съобщи председателя на Харковската областна военна администрация Олег Синегубов на страницата си във Фейсбек. 

 

 

Синегубов добави, че врагът продължава хаотично да обстрелва райони в Харковска област с артилерия, минохвъргачи, реактивни системи за залпов огън, за да дестабилизират ситуацията, пречейки на хората да се върнат към по-нормален живот. Най-критичната точка остава град Изюм. 

Още от "Светът"

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени