Мощно настъпление на ВСУ край Бахмут

Украинските военни започнаха контранастъпление източно от Клишчеевка

Украински военни
Украински военни Източник: Facebook

Украинските военни започнаха контранастъпление в направлението Бахмут. Силите за отбрана постигнаха успех и успяха да продължат напред, освобождавайки нови украинските земи. Това съобщи в ефира на националния телемаратон началникът на пресслужбата на 26-а артилерийска бригада от въоръжените сили на Украйна Олег Калашников.

 

Украински артилеристи
Украински артилеристи Източник: Facebook

Защитниците на Украйна успяха да напреднат източно от Клишчеевка. В същото време щурмовите действия на окупаторите в посока Бахмут са много динамични.

 

"Що се отнася до Клишчеевка, наблюдаваме доста активни наши действия. И наистина, ние успяхме да напреднем и да освободим част от нашата територия. Отблъснахме врага от някои позиции и го завладяхме. Искам обаче да кажа, че ситуацията наистина е много динамична - това е люлка: днес заехме някои позиции, а утре те ще заемат позиции. Това е тактическо ниво, разбира се", каза Калашников, цитиран от сайтът Главред.

Още от "Светът"

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени