Москва осъди санкциите от САЩ: Ограниченията винаги са нож с две остриета

Отхвърлянето на руските ресурси ще доведе до големи колебания на световните енергийни пазари, написаха от руското посолство във Вашингтон

Владимир Путин
Владимир Путин Източник: Россия24
Москва осъди остро забраната, която Съединените щати наложиха върху вноса на руски суров петрол и предупреди - това може да има глобални отрицателни последици.
 
"Американският санкционен натиск върху Русия отдавна прекрачи всякакви граници на политическата и икономическата логика", написаха от руското посолство във Вашингтон на страницата си Facebook. И допълват - ограниченията винаги са нож с две остриета.
 
В съобщението се посочва още - отхвърлянето на руските ресурси ще доведе до големи колебания на световните енергийни пазари, а Русия има варианти къде да пренасочи своите висококачествени продукти.
 
В същото време Централната банка на Русия разпореди на "Газпром", "Роснефт" и други големи износители да продадат 80% от чуждата си валута и вдигна основната лихва от 9,5% на 20%. На този фон цената на природния газ в Европа за втори ден поевтинява - тази сутрин с над 11%.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени