Москва прехвърли 15 бойни кораба в Черно море

Според пресслужбата на Черноморския флот вчера корабите са преминали под оперативния контрол на Черноморския флот

Кораби от Каспийската флотилия се прехвърлят в Черно море
Кораби от Каспийската флотилия се прехвърлят в Черно море Източник: Structure.mil.ru

15 бойни кораба на Каспийската флотилия преминаха под Кримския мост през Керченския проток и навлязоха в Черно море, съобщи пресслужбата на Черноморския флот, цитирана от ТАСС. "Като част от контролната проверка за зимния период на обучение, 15 кораба на Каспийската флотилия, включително три артилерийски и осем десантни лодки, както и помощни кораби, извършиха преход от Каспийско към Черно море", се казва в съобщението.

 

Според пресслужбата на Черноморския флот вчера корабите са преминали под оперативния контрол на Черноморския флот и са попълнили запасите от гориво и храна в пристанището на Темрюк. След като са напуснали Керченския проток, корабите на Каспийската флотилия са се насочили към определената зона, в съответствие с плана за контролна проверка през зимния период на обучение. По пътя по Волго-Донския канал с дължина над 100 км корабите са пресекли 13 шлюза.

 

Според плана за преминаване на контролната проверка екипажите на Каспийската флотилия, в сътрудничество със силите на Черноморския флот, ще участват в офсетните военноморски учения. Със заповед на командващия Южния военен окръг армейски генерал Александър Дворников, части от морските пехотинци и крайбрежните сили на Черноморския флот и Каспийската флотилия участваха в проверката на готовността за отблъскване на морски и въздушно-десантни щурмови сили.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени