Москва си приписа заслуга за победата на Аржентина на световното по футбол

Държавната корпорация РФПИ (Руски фонд за преки инвестиции) заяви, че аржентинският отбор е победил благодарение на руската ваксина срещу коронавирус "Спутник V"

Владимир Путин
Владимир Путин Източник: EPA

Русия, чийто отбор не беше допуснат за участие на световното първенство по футбол заради агресията в Украйна, реши да си припише заслугата за победата на Аржентина. Това се случи на фона на обявената от Кремъл кампания по задвижването на "инкубатор за добри новини", свързани с диктатора Путин.

 

Руските държавни корпорации продължават да изготвят позитивен дневен ред от новини и мероприятия, на които би могъл да присъства военнопрестъпник № 1. За такова мероприятие бе избран и финала на световното по футбол. 

 

Руската казионна пропагандна агенция РИА Новости съобщи, че Путин е поздравил президента на Аржентина с победата. А след него държавната корпорация РФПИ (Руски фонд за преки инвестиции) заяви, че аржентинският отбор е победил благодарение на руската ваксина срещу коронавирус "Спутник V". 

 

Руската ваксина срещу коронавирус
Руската ваксина срещу коронавирус "Спутник V" Източник: TopCor

"В Аржентина беше изнесена най-голямата партида от руската ваксина "Спутник V". Даже президентът на Аржентина е ваксиниран със "Спутник V". Днес националния отбор на страната спечели над Франция и стана световен шампион. Случайност? Не мислим" отбелязват от РФПИ, цитирани от УНИАН.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени