"Мрачната тъмничарка" Джина Хаспъл подаде оставка

Директорът на ЦРУ Джина Хаспъл подаде оставка, съобщава профилът на ЦРУ в Twitter

Джина Хаспъл
Джина Хаспъл Източник: Wikipedia

Хаспъл заяви, че за нея е било най-висша чест да оглавява тази впечатляваща организация. Тя заяви, че много се гордее със свършената от ЦРУ работа по време нейното управление. Кандидатурата на Джина Хаспъл, която пое ЦРУ през май 2018 г., породи полемика заради някогашната й роля в суровите методи за задържане и разпит на заподозрени в тероризъм след атентатите на 11 септември 2001 г. в САЩ. Нейните поддръжници изтъкваха тридесетгодишният й опит в ЦРУ, а критиците й настояваха, че човек, който е участвал в тази програма, не би трябвало да бъде поставян на този висш пост.

Профилът на ЦРУ в Twitter  съобщава, че директорът Джина Хаспъл е подала оставка
Профилът на ЦРУ в Twitter съобщава, че директорът Джина Хаспъл е подала оставка

Джина Хаспел е дългогодишен разузнавач и ветеран от службата за подривни операции на ЦРУ. Родена е на 1 октомври 1956 г. в САЩ. Към ЦРУ се присъединява през 1985 г. и за 35 години служба се ползва с високо уважение сред разузнавателната общност в САЩ. Както казва Даниел Хофман, бивш резидент на ЦРУ в Москва:
"Тя е човек, който винаги се опитва да събере заедно отчаяните елементи, онзи вид сътрудничество, който е особено важен за разузнавателната работа. Тя също има най-високото ниво на интелектуален интегритет и честност".

Още от "Светът"

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени