МВФ финансира Украйна с $880 млн.

Договореността е постигната след срещи, на които беше преразгледана 4-годишната програма за финансиране на Киев, която е на стойност $15,6 млрд.

Международен валутен фонд (МВФ)
Международен валутен фонд (МВФ) Източник: Foto-basa.com

Служители на Международния валутен фонд и на украинското правителство се споразумяха за отпускането на 880 милиона долара. Споразумението с Украйна не е окончателно и следва да бъде одобрено от ръководството на фонда.

 

Договореността е постигната след срещи, на които беше преразгледана 4-годишната програма за финансиране на Киев, която е на стойност $15,6 млрд. Във Фонда са преценили, че украинската икономика е демонстрирала силен растеж, намаляваща инфлация и увеличаващи се резерви през миналата година. Същевременно обаче перспективите за тази година са доста неясни, като се вземе предвид, че продължават сраженията с Русия.

Още от "Светът"

Ще поискаме да бъде свикано заседание на Съвета НАТО-Украйна, заяви Володимир Зеленски

Зеленски изказа благодарност конкретно към германския канцлер Олаф Шолц за усилията, лидерството и правилната международна комуникация, които той е показал при посещението си в Пекин

Прочетете повече прочетете повече

Израелският премиер Нетаняху: Отговорът на иранската атака трябва да се осъществи умно

Вчера израелската армия обеща да отвърне на масираната и безпрецедентна атака на Иран, въпреки призивите на много страни, начело със САЩ, да се избегне разрастване на конфронтацията в Близкия изток

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени