МВнР: Двама са простреляните българи след стрелбата в бар на Халкидики

Здравословното състояние на единия прострелян мъж е "особено тежко"

Пистолет
Пистолет Източник: Pinterest

Двама са простреляните българи след стрелба и бой в известен плажен бар на Халкидики, съобщи официално българското външно министерство. Първоначалната информация на гръцките медии беше, че само един от общо тримата ранени е с огнестрелна рана.

 

Според получената в Генералното консулство на България в Солун информация от гръцката полиция във вечерните часове на 16 август в нощно заведение в курорта Ханиоти е възникнал конфликт между компания от 7 български граждани, собственика и персонала на заведението, в резултат на което има две простреляни лица и едно с лека телесна повреда.

 

Ранените са настанени в болницата на град Полигирос, съобщават още от ведомството. "Представителството ни в Солун е оказало съдействие и на роднини на пострадалите лица. Генералното консулство на България в Солун остава в постоянен контакт с гръцките власти и продължава да следи случая", пишат от МВнР.

 

Още рано сутринта гръцките медии съобщиха за инцидента, при който са ранени трима мъже – всички български граждани. Първоначалните съобщения бяха, че само единият е прострелян, но сега МВнР уведомява, че те са двама. Пострадалите са били откарани с линейка в здравен център "Касандрея", а след това е преценено, че е необходимо да бъдат преместени в болница "Полигирос".

 

Здравословното състояние на единия прострелян мъж е "особено тежко". Според гръцките медии единият мъж е бил прострелян в гърдите, другият е бил ранен с нож, а третият е получил наранявания от побой. Очевидци на инцидента твърдят, че петима българи са се скарали със собственика на бара и са го пребили. Впоследствие някой стреля и ранява един от българите.

 

Според местните медии е възможно да са замесени хора, принадлежащи към българската мафия, предаде БГНЕС. Според свидетелски показания, арестуваните петима българи са били въоръжени и са стреляли във въздуха, което е предизвикало паника сред гостите на заведението, а и в съседните ресторанти.

Още от "Светът"

Путин подписа указ за увеличаване числеността на руската армия до почти 2,4 милиона души

На правителството е възложено да предостави на Министерството на отбраната на Руската федерация бюджетни средства от федералния бюджет, необходими за изпълнението на този указ

Прочетете повече прочетете повече

Ранените цивилни в украинския град Харков при руска бомбардировка нараснаха на 30

Харков, вторият по големина град в Украйна, е разположен близо до руската граница и постоянно е подложен на атаки от руски бомби, ракети и безпилотни летателни апарати

Прочетете повече прочетете повече

Прокуратурата в Палермо поиска 6 г. затвор за Матео Салвини

Салвини е обвинен в отвличане поради забраната, наложена от него като вътрешен министър на 147 мигранти, намиращи се на борда на испанския кораб "Open Arms", да слязат на остров Лампедуза през август 2019 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени