МВнР на Русия: Москва може да разшири списъка на неприятелските страни

Но не желае той да стане твърде голям

Министерство на външните работи на РФ
Министерство на външните работи на РФ Източник: РИА Новости

Разширяване на списъка на неприятелските страни е възможно, но Москва не иска той да стане твърде голям. Това заяви заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков в интервю пред РБК. "Списъкът на неприятелските държави може да се разшири, въпреки че не бихме искали този списък на държавите да стане твърде голям. Досега най-безумната, да речем, позиция в конфронтацията с нас, заемат Вашингтон и Прага. Това, което виждаме в съответното разпореждане на правителството, е отражение на фактическото положение на нещата. Тук го няма елемента на риториката", заяви той.

 

Миналата седмица на официалния портал за правна информация на руското правителство беше публикуван списък с неприятелски чужди държави. Той включва само САЩ и Чехия. В документа се посочва, че Чешката република ще може да наеме на място в своята дипломатическа мисия в Руската федерация не повече от 19 работници - граждани на Русия и трети страни, а САЩ - нито един.

Още от "Светът"

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени