На 100 години почина знаменитият бивш държавен секретар Джордж Шулц

Той ще бъде запомнен като един от най-влиятелните държавни секретари в американската история

Джордж Шулц
Джордж Шулц Източник: Pri.org

Неговите колеги от Института "Хувър" го описват като един от най-последователните политици на всички времена, който е работил с трима американски президенти. Той ще бъде запомнен като един от най-влиятелните държавни секретари в американската история. Джордж Шулц беше ключов играч заедно с президента Роналд Рейгън за слагането края на "Студената война" с инструментите на дипломацията. Неговата изострена интелигентност му позволяваше не само да си представя невъзможни неща, но и ги случва, като по този начин променяше хода на човешката история, пишат още от Института "Хувър" по повод неговата смърт. 

Джордж Шулц пред статуята на своя приятел Роналд Рейгън
Джордж Шулц пред статуята на своя приятел Роналд Рейгън

Кондолиза Райс, бивш държавен секретар и настоящ директор на института Хувър, където Шулц е работил повече от 30 години, каза: "Нашият колега беше велик американски държавник и истински патриот във вякакъв смисъл на тази дума. Той ще бъде запомнен в историята като човек, който направи света по-добър".

Източник: Hoover Institution

Още от "Светът"

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени