На 87 г. почина телевизионният водещ Лари Кинг

Преди три седмици той беше диагностициран с коронавирусна инфекция и хоспитализиран

Лари Кинг
Лари Кинг

Телевизионният журналист Лари Кинг е починал на 87 години в Лос Анджелис. Вестта беше обявена в официалния профил на Кинг в "Туитър".

Лари Кинг - това е творческият псевдоним на Лоурънс Харви Цайгер. Лари Кинг е роден в семейството на евреи-емигранти от Австрия и Беларус. Завършва доста трудно средно училище и никога не е учил в колеж. Лари Кинг даже се гордее със своята необразованост. Липсата на образование е в някаква степен и резултат от тежкото му детство - бащата на Лари умира рано, поради което той започва да работи здраво още от юношеските си години. Една от първите му работи е в телевизионно студио, където той почиства подовете, изтрив праха и приготвя кафе. Появяването му в ефир като водещ е донякъде случайно - почти насила го карат да поеме ролята на водещ, когато един от титулярите внезапно напуска. За да се научи да прави качествени интервюта, Лари Кинг започва работа като сервитьор и започва да задава въпроси и да търси отговори - от мениджъри до последните чистачи или пък случайни посетители. Там той се научава да интервюира и звезди - пак в същото кафе се оказва, че много обича да идва знаменития певец Боби Дарин. През 1971 г. Лари Кинг е арестуван заради финансови машинации. 
Еврейството е сред основните теми за Лари Кинг, когато реши да говори за себе си. 
"Аз съм истински евреин - обичам еврейската кухня, еврейската култура, еврейския хумор. Харесва ми да съм евреин. Импонира ми, че евреите отдават огромно значение на образованието и семейството. Аз изповядвам всички тези ценности. Те са неотменна част от моята личност. Поради това спокойно мога да нарека себе си "суперевреин", казва веднъж той. 
Сред любимите му събеседници са Франк Синатра и Бил Клинтън заради чувството им за хумор. За 25-те години на предаването "Лари Кинг в пряк ефир", той е провел около 60 000 интервюта, вкл. всички президенти на САЩ от Никсън насам, Путин, Горбачов, Шарапова. През 2007 г. провежда интервю с Доналд Тръмп, който в хода на интервюто заявява, че ще седна малко по-далеч от Кинг, защото водещият имал лош дъх. 
Лари Кинг води крайно нездравословен начин на живот - след всяко предаване изпивал пълна чаша уиски, на ден пушил по 4 кутии цигари. Всичко това води и до цял куп здравословни проблеми - от инфаркт, през белодробни проблеми, рак и сърдечна операция.В предаване по CNN наскоро Лари Кинг каза, че иска тялото му да бъде замразено.

Още от "Светът"

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени