На 87 г. почина телевизионният водещ Лари Кинг

Преди три седмици той беше диагностициран с коронавирусна инфекция и хоспитализиран

Лари Кинг
Лари Кинг

Телевизионният журналист Лари Кинг е починал на 87 години в Лос Анджелис. Вестта беше обявена в официалния профил на Кинг в "Туитър".

Лари Кинг - това е творческият псевдоним на Лоурънс Харви Цайгер. Лари Кинг е роден в семейството на евреи-емигранти от Австрия и Беларус. Завършва доста трудно средно училище и никога не е учил в колеж. Лари Кинг даже се гордее със своята необразованост. Липсата на образование е в някаква степен и резултат от тежкото му детство - бащата на Лари умира рано, поради което той започва да работи здраво още от юношеските си години. Една от първите му работи е в телевизионно студио, където той почиства подовете, изтрив праха и приготвя кафе. Появяването му в ефир като водещ е донякъде случайно - почти насила го карат да поеме ролята на водещ, когато един от титулярите внезапно напуска. За да се научи да прави качествени интервюта, Лари Кинг започва работа като сервитьор и започва да задава въпроси и да търси отговори - от мениджъри до последните чистачи или пък случайни посетители. Там той се научава да интервюира и звезди - пак в същото кафе се оказва, че много обича да идва знаменития певец Боби Дарин. През 1971 г. Лари Кинг е арестуван заради финансови машинации. 
Еврейството е сред основните теми за Лари Кинг, когато реши да говори за себе си. 
"Аз съм истински евреин - обичам еврейската кухня, еврейската култура, еврейския хумор. Харесва ми да съм евреин. Импонира ми, че евреите отдават огромно значение на образованието и семейството. Аз изповядвам всички тези ценности. Те са неотменна част от моята личност. Поради това спокойно мога да нарека себе си "суперевреин", казва веднъж той. 
Сред любимите му събеседници са Франк Синатра и Бил Клинтън заради чувството им за хумор. За 25-те години на предаването "Лари Кинг в пряк ефир", той е провел около 60 000 интервюта, вкл. всички президенти на САЩ от Никсън насам, Путин, Горбачов, Шарапова. През 2007 г. провежда интервю с Доналд Тръмп, който в хода на интервюто заявява, че ще седна малко по-далеч от Кинг, защото водещият имал лош дъх. 
Лари Кинг води крайно нездравословен начин на живот - след всяко предаване изпивал пълна чаша уиски, на ден пушил по 4 кутии цигари. Всичко това води и до цял куп здравословни проблеми - от инфаркт, през белодробни проблеми, рак и сърдечна операция.В предаване по CNN наскоро Лари Кинг каза, че иска тялото му да бъде замразено.

Още от "Светът"

Съливан: Конгресът трябва да реши дали да продължи да подкрепя Украйна или ще пренебрегне уроците, които сме научили от

Новият пакет предлага допълнителни $61 милиарда долара за Украйна, главно за закупуване на оръжия от САЩ, както и $14,3 милиарда за Израел, което включва 10,6 милиарда долара за оръжия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени