На фона на трупове на "вагнеровци", Пригожин псува свирепо Шойгу и Герасимов (ВИДЕО+18)

Той ядосано заяви, че има 70-процентна липса на боеприпаси

Евгений Пригожин
Евгений Пригожин Източник: Скрийншот/Telegram

Главатарят на терористичната ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин публикува в видео, в което показва десетки трупове на "вагнеровци" и псува руския министър на отбраната Сергей Шойгу и началника на Генералния щаб Валерий Герасимов заради липсата на боеприпаси. Видеообръщението бе публикувано от пресслужбата на Пригожин.

 

Пригожин сочи труповете на убитите вагнеровци
Пригожин сочи труповете на убитите вагнеровци Източник: Скрийншот/Telegram

Във видеото Пригожин показва десетките трупове на терористи от ЧВК "Вагнер", за които заявява, че са загинали само за ден. След това започва да крещи за "недостига на боеприпаси на 70%" и свирепо ругае Герасимов и Шойгу, обвинявайки ги за смъртта на убитите "вагнеровци".
 


"Вие седите, твари такив, в скъпите си клубове. Децата ви се радват на живота, снимат видеоклипове в YouTube. Вие мислите, че сте господари на този живот и че имате право да се разпореждате с техния (на убитите "вагнеровци", бел. ред.) живот. Мислите си, че след като държите складовете с боеприпаси, тогава имате право да го направите. Има елементарни сметки - ако дадете необходимия брой боеприпаси, тогава ще има пет пъти по-малко от тях (мъртвите, бел. ред.)", крещи Пригожин.

Още от "Светът"

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени