На кинофестивала във Венеция - почит към украинските жертви в конфликта с Русия

Преди появата на списък на украинските жертви на екрана говори Володимир Зеленски

На кинофестивала в Кан
На кинофестивала в Кан Източник: ЕПА

Списък на украинските жертви в конфликта с Русия, който продължава вече повече от шест месеца, се появи на екрана на кинофестивала във Венеция, след като първо - преди прожектирането му - говори украинският президент Володимир Зеленски.

 

Той направи обръщение чрез видеоконферентна връзка към гостите на фестивала и към представителите на киноиндустрията. Първо президентът на Украйна благодари за възможността да говори за ситуацията в Украйна, предаде ДПА.

 

После изтъкна, че в продължение на 189 дни войната в Украйна е истинска драма - ужас от експлозии и смърт, продължаваща повече от 120 минути. Тя почива на истории за убийци и касапи, истинска трагедия, но без музиката на Енио Мориконе, подчерта Зеленски.

 

Това не е първият път, когато Володимир Зеленски се включва в голям културен форум. Той говори и на кинофестивала в Кан, и на церемонията по присъждането на наградите "Грами". В рамките на кинофестивала във Венеция са планирани и събития, чрез които да се изрази солидарност с Украйна.

Още от "Светът"

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени