Началникът на Генералния щаб на руската армия е ранен, украинците убиха девети руски генерал

В град Изюм руските орки търпят огромни загуби

Армейски генерал Валерий Герасимов
Армейски генерал Валерий Герасимов Източник: Telegram

Началникът на ГЩ на руската армия армейски генерал Валерий Герасимов е ранен близо до град Изюм, Харковска област, съобщи военният журналист и блогър Александър Шулман.

 

По-рано беше съобщено за смъртта на генерал-майор Андрей Симонов. Към момента на атаката в щаба е имало около 40 старши офицери (от майор до полковник), съобщава "Утро Февраля - РосАнтиЦентр". 66-годишният Герасимов е ранен в горната част на десния крак без фрактура на костта и няма опасност за живота. 

 

Каналът "Вертикал" в Телеграм съобщава, че началникът на руския генерален щаб Герасимов се опитва да напусне Изюм, където руските сили търпят огромни загуби.

 

 

Началникът на ГЩ на Руската федерация армейски генерал Валерий Герасимов пристигна в района на Изюм, за да поеме лично ръководството на операцията на руските сили в Донбас и в Южна Украйна.

 

Вчера съветникът на украинския президент Алексей Арестович съобщи, че 55-годишният генерал-майор Антон Симонов е загинал по време на атаката срещу командване на руската армия в Северна Украйна. Досега девет генерали са загинали в Украйна. 

 

Освен тях са загинали 36 руски полковници и над 300 руски офицери досега. Украинското министерство на отбраната съобщи, че са убити над 23 000 руски войници, унищожени са над 1000 танка и са разбити близо 200 самолета от началото на войната.

Още от "Светът"

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени