Над 100 са убитите при сблъсъци в затвора Гуаякил в Еквадор

Повече от 80 затворници са ранени

Над 100 са убитите при сблъсъци в затвора Гуаякил в Еквадор
Над 100 са убитите при сблъсъци в затвора Гуаякил в Еквадор Източник: El Tiempo

Най-малко 116 души са загинали в битка между банди в затвора Гуаякил в Еквадор, твърдят служители, най-сериозното насилие в затвор в историята на страната, съобщава БиБиСи. Най-малко петима затворници са обезглавени при сблъсъците във вторник, докато други бяха застреляни. Местните медии съобщават, че битките са заради мощни мексикански наркобанди, които сега действат в Еквадор.

 

Директорът на службата за затвори в Еквадор Боливар Гарзон каза пред местното радио, че ситуацията е "ужасна". "Вчера полицията пое контрола, но снощи имаше други стрелби, други неща, експлозии и днес сутринта поехме тотален контрол, влизаме в местата, където е имало конфликт и откриваме още тела", той каза.

 

Това е последният от поредица смъртоносни инциденти, включващи банди, които се борят за контрол над затворите. Повече от 80 затворници са ранени.

Още от "Светът"

Окончателно: Сенатът на американския Конгрес одобри помощта за Украйна, Израел и Тайван

Най-големият от четирите законопроекта е този за помощ за Украйна. Той предвижда помощ за Киев в размер на $60,84 млрд., с която украинските сили да продължат борбата си срещу Русия

Прочетете повече прочетете повече

Евродиректива дава достъп до взаимосвързаните регистри на банковите сметки за по-резултатни наказателни разследвания

Различията във форматите при записи за сделки вече няма да бавят анализа на финансова информация, коментира докладчикът Емил Радев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени