Над 30 души загинаха, близо 50 са ранените в две тежки катастрофи в Турция

Сред загиналите, пътували в автобуса, са трима пожарникари, четирима медици и двама журналисти

Катастрофата на турския автобус
Катастрофата на турския автобус Източник: Internet Haber

Над 30 души загинаха, близо 50 са ранените при две тежки катастрофи в Турция, предадоха световните агенции. За 16 жертви и над 20 ранени при инцидент на 20-ия километър на магистралата Газиантеп-Низип. Валията на Газиантеп Давут Гюл заяви, че незабавно са изпратени екипи на Спешна помощ и на пожарната. 

 

Трагедията се разиграла, след като автомобил излязъл от пътя и се преобърнал по нанадолнище. На мястото пристигнали медицински екипи, пожарникари и журналисти. Докато екипите работели на местопроизшествието, пътнически автобус се преобърнал на същото място, отнасяйки работещите там спасители и журналисти, съобщава Би Би Си, цитирайки "Дейли Сабах".

 

Валията на Газиантеп Давут Гюл потвърди броя на жертвите. По думите му автобусът е катастрофирал на около 200 м от мястото на първия инцидент, след което по инерция е продължил и се е врязал в събралата се група. Гюл подчерта, че сред загиналите, пътували в автобуса, са трима пожарникари, четирима медици и двама журналисти.

 

Пострадалите са настанени в болница, съобщи министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу. По данни на турската частна телевизия НТВ единият от загиналите журналисти е кореспондент на агенция ИХА, а другият е шофьорът му.

 

Часове по-късно в турския град Дерик, вилает Мардин, камион се вряза в минувачи. Министърът на здравеопазването Фахреттин Коджа съобщи в Туитър, че в резултат на инцидента са загинали над 16 души, а 29 са ранените, 8 от които тежко. 

 

"Инцидентът е станал, след като спирачките на камиона са отказали и той е ударил множество хора в Дерик", град в югоизточната част на страната, съобщи Коджа.

 

Камионът първо се врязал в две паркирани коли, а после в сграда, в която има кафене.

Още от "Светът"

Ген. Каволи: Победата на Украйна няма да е достатъчна - Русия ще бъде заплаха в продължение на много години

Кремъл се опитва да възстанови загубите си в Украйна, за да концентрира основните си сили в западните райони на Руската федерация, заяви командващият силите на САЩ в Европа

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени