Над 300 загинали в Сирия и Турция в резултат на земетресението близо до Газиантеп

Броят на ранените достигна 639

Земетресение в Турция и Сирия
Земетресение в Турция и Сирия Източник: Twitter

Над 300 души са загинали в Сирия и Турция в резултат на мощното земетресение близо до южния турски град Газиантеп рано тази сутрин. Сирийското министерство на здравеопазването потвърди смъртта на най-малко 237 човека в районите под контрола на президента Башар ал Асад, предаде Франс прес.

 

Броят на ранените достигна 639. Очаква се броят на жертвите да продължи да нараства. АП съобщи за най-малко 20 загинали в контролираната от бунтовници северозападна сирийска провинция Идлиб.

 

Много от сградите в районите, които бяха засегнати от земетресението, понесоха щети по време на избухналия преди близо 12 години конфликт в Сирия, отбелязва Ройтерс.

 

Влаковете в северната част на страната са спрени като предпазна мярка. Пътищата и мостовете се проверяват, съобщи държавната информационна агенция САНА, цитирана от БТА.

 

В Турция по последни данни на властите загиналите са най-малко 76. Ранени са 440 души. Мощното земетресение, което по данни на Геоложкия институт на САЩ е било с магнитуд 7,8, стана в 4.17 ч. (3.17 ч. българско време) днес край южния турски град Газиантеп, близо до границата със Сирия, на дълбочина от около 18 километра, посочва ДПА.

 

То бе последвано десетина минути по-късно от силен вторичен трус с магнитуд 6,7 на дълбочина от 9 километра. Вторичните трусове са поне 20.

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени