Над 40 ранени при земетресението в Перу

Земетресението е 6,1 по скалата на Рихтер

Земетресение в Перу
Земетресение в Перу Източник: Instagram

Над 40 души са били ранени, от тях трима сериозно, при вчерашното земетресение в Перу, съобщиха властите. Над 180 жилища и най-малко четири храма са били повредени от труса. Леко пострадала е и фасадата на катедралата в Пиура, построена през 1588 г. и обявена за исторически паметник.

 

Мощно земетресение от 6,1 по Рихтер разтърси Северно Перу вчера. Трусът, регистриран от перуанския сеизмологичен център, е станал на 12 километра западно от град Сулана, на дълбочина 36 километра, съобщи ДПА.

 

Земетресението е усетено из целия район и в съседен Еквадор. Хората са избягали от сградите, търсейки безопасност навън. В област Колан на тихоокеанското крайбрежие се съобщава за свлачища. Президентът Педро Кастильо си тръгна от военен парад в Лима по случай 200-годишнината от обявяването на независимост и замина за Пиура, предаде държавната агенция Андина.

Още от "Светът"

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени