Над 300 руски орки ликвидирани от украинските защитници за денонощие

Руските терористи атакуват със стратегически бомбардировачи Ту-95 и Ту-160 от Каспийско море

Стратегически ракетоносец Ту-160М
Стратегически ракетоносец Ту-160М Източник: Wikipedia

Руската армия е изстреляла във вторник вечерта срещу различни области в Украйна 18 ракети, съобщи командването на Военновъздушните сили на ВСУ. По-голямата част от ударите са нанесени със стратегическите бомбардировачи Ту-95 и Ту-160, намиращи се в района на Каспийско море. "Окупаторите пазят самолетите си и хеликоптерите си и затова не навлизат в контролираното от украинската армия въздушно пространство", отбелязват от украинските ВВС.

 

Цели на руските ракети са били съоръжения на инфраструктурата в Донецка и Кировградска област. Крилати ракети са изстреляни в районите на Одеска и Донецка области. Повредени са съоръжения на железопътната инфраструктура и електропреносната система в Западна Украйна. Съобщава се за обстреляни 6 железопътни гари в Централна и Западна Украйна.

 

Няма жертви сред обслужващия железниците персонал и сред пътниците, съобщи председателят на Управителния съвет на "Укрзализныця" Александър Камишин. Атаките срещу железниците са довели до закъснения в отпътуването на 14 пътнически влака. В Лвов са повредени три подстанции на електрическата мрежа, заради прекъснатото електричество е спряла работата и на две помпени станции в града.

 

За сметка на това украинската авиация под прикритието на ударната авиационна група е нанесла около десет ракетно-бомбени удара по войски, боеприпаси и жива сила на руската армия. Украинската страна съобщава за най-малко 8 свалени ракети на противника, за унищожени 7 безпилотника и една авиационна ракета.

 

Генералният щаб на Украйна съобщи, че за изминалото денонощие са убити 300 души от личния състав на противника,  над 100 тела на мобилизирани руски военнослужещи от 1-ви армейски корпус, загинали на територията на Запорожка област, са доставени в моргата на град Горловка.

 


Унищожени са 14 танка, 48 бронирани машини, 16 артилерийски системи, 20 безпилотни летателни апарата, 19 камиони и цистерни и два катера.

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени